salonikpodrozy.pl

Spełnione marzenia o podróżowaniu

Jak przygotowywać jedzenie, żeby nie przybrać na masie?

Wszyscy lubimy smacznie zjeść, ale niestety nie każdy może sobie na to pozwolić. Jeśli Twój brzuch wyraźnie odstaje, najlepiej zacząć uważać na to co jesz i jak wykonujesz posiłek. Szczęśliwie nie musi to oznaczać rezygnacji z smacznych dań. Jedno z drugim da się pogodzić. Jak tego dokonać?

dieta

Autor: Mahmoud Ghazayel
Źródło: http://www.flickr.com

Na początek postaraj się ograniczyć tłuszcze. Nie wyobrażasz sobie obiadu bez solidnego kawałka mięsa? To nic, nie musisz z marszu zostawać wegetarianinem. Odpowiednio dopasowane mięso pozwoli Ci jeść pysznie i zdrowo.

Sprawdź autorski serwis (https://www.brocci.pl/promocje/)! W nim oczekuje na Ciebie nowa rewelacyjna dawka szczegółowych postów na ów temat. Nie pożałujesz!

Po prostu kupuj takie gatunki mięsa, które są najchudsze. Świetnie sprawdzi się wołowina albo indyk. W trakcie przygotowywania potrawy powinieneś także usunąć kawałki, które posiadają jedynie sam tłuszcz. Nie będą one smaczne, a jedynie są źródłem nadmiaru kalorii.

Kolejna ważna kwestia to sama metoda przyrządzania dań. Jeżeli tylko możesz, przygotowuj maksymalnie dużą ilość składników na parze. Z jakiego powodu to takie ważne? Przede wszystkim z tego powodu, że nie dodasz wspominanego już tłuszczu. Para to również dobra alternatywa dla tradycyjne gotowania. W trakcie klasycznego podgrzewania w wodzie duża ilość cennych witamin i minerałów zostaje we wodzie, którą ostatecznie usuwasz. Gotując nad wodą zyskasz jedzenie pełniejsze w sole mineralne a ponadto pozbawione niepotrzebnego tłuszczu.

dieta

Autor: Oonhs
Źródło: http://www.flickr.com

Przede wszystkim zaś unikaj smażenia. To akurat ta metoda wymaga wykorzystania największej ilości tłuszczu. Wiele dań wchłania ten tłuszcz, a potem Ty go jesz, pochłaniając niepotrzebne kalorie. To najłatwiejsza droga do tego, by przytyć. Z tego powodu jak tylko możesz unikaj smażenia. O wiele korzystniejsze dla zdrowia z tego punktu widzenia jest przygotowywanie dan w piekarniku. No i rzecz jasna przygotowywanie nad parą.

Tags:

About

View all posts by